Magazin

Bajnokok eledele
A szárított szőlőbogyó már az ókorban is kedvelt és igen értékes csemegének számított. Görögországban a sportviadalok győzteseinek a babérkoszorún kívül egy kosár mazsolát is adtak, s később a rómaiak is mazsolával jutalmazták a bajnokokat és a költőket.
Ősi magyar zsírsertés a mangalica, amely húsából számos finomságok készíthetünk. A mangalica a múlt század második felétől mintegy 100 éven keresztül európai hírt és rangot jelentett a magyar sertéstenyésztésnek. 
„Ha örökké egészséges, fiatal és szép akarsz maradni, akkor mangalicatermékeket kell fogyasztanod.” Ez egy egészen rendjén való ígéret, amihez már csak az ingyen sör/unikum társuljon, és helyben is lennénk: nemcsak mangalica, de Apamennyországban is…
Ha popcorn helyett fasírtot árulnának a mozikban, az is népszerű lenne – vallja Semsei Rudolf, aki több étterem és egy partiszerviz többségi tulajdonosaként vágott bele a street foodba, pontosabban a fasírtba. Izgalmas ízeket kínálnak a Fasírt Kitchenben háromdekás, roppanós golyók formájában.
Egy csecsemőnek minden vicc új. Így hát minden szezon elején röviden elmondjuk a spárgapucolásra vonatkozó okos tanácsainkat, hátha nem látta otthon mindenki. Egyszerű dolgok, de ha rosszul csináljuk, rossz lesz az étel is.
Sonkás finomságok a vacsora megmentői lehetnek. Ezek az ételek 60 perc alatt elkészülnek! Saláták, egytálételek, tésztás különlegesség, ha van otthon sonka! (A receptek nevére kattintva, eljut az ételekhez.)
Lélekkel készül – ezt érezzük a Csillaghegyi Megálló ételeiben. Gasztroregénybe illő történetet mesél a két tulajdonosnő, akik jószerivel a semmiből hozták létre a mára népszerűvé vált reggelizőhelyüket. Baráti társaságok is szívesen betérnek, hiszen a nap első étkezése igenis fontos.

Ezek is érdekelhetnek