Magazin

Pult mögött
Bíró Lajos sztárséf. Nemcsak a kajája jó, hanem a dumája is. Rádióban, tévében egyaránt mondja a magáét. Közben remek üzletember. Az igen szépen menő pesti Bock Bisztró után, a dánokkal közösen működtetve, Koppenhágában is üzemel egy étterem, ahol ő felelős az étlapért. És augusztus elejétől Budán is.
Magazin
Az immár harmadik hónapja felpanaszolt költözésünk jó néhány hátránya még napjainkban is súlyosan érinti Apát: leginkább és jelesül az, hogy a sütögető továbbra is darabokban hever a gyönyörűen növögető tengernyi gyom rejtekében. Ha ez így megy tovább, akkor valószínűleg a karácsonyi bejglit fogjuk az akkorra talán végre felállított kerti sütögetőben elkészíteni…
Minek második?
Beteg a juhász, a fia megy helyette legeltetni. Hallott már ezt-azt a romantikus pásztoréletről, este beszámol hát az új élményekről. „Édesapám, felpróbáltam egyik birkát.” Az öreg megértően bólogat: „Nocsak, aztán melyiket?” „Azt a szép fehéret.” „Azé’, a feketével vigyázz, mert az nagy ribanc…”
Barangolás
Eger és környéke nemcsak a várról, a Líceumról vagy a Szépasszonyvölgyről híres, hanem arról is, hogy kiválóakat lehet itt enni. No és inni is természetesen. A hevesi megyeszékhely történelme rendkívül színes. A mozgalmas évszázadok nagy mértékben befolyásolták az itt élők mindennapjait, így étkezési szokásaikat is.
Kertészkedjünk!
Hogyan ültessük? Szükséges e évente metszeni? Milyen fajtából választhatunk? Szezonja van a cseresznyének, de mindent tudunk a termést adó cseresznyefákról?
Hagyományosan
Hamarosan elballagnak az általános iskolák végzős tanulói. Ha retró ételekkel szeretnénk meglepni a rokonságot, akkor ez a menüsor lehet a befutó!

Ezek is érdekelhetnek