Magazin
Indul a lekvárszezon. Az eperlekvár az éléskamrák kincse, sosincs elég belőle. Az eperszezon hossza erősen függ az időjárástól. Május elején még nagyon drága a gyümölcs, aztán szép lassan csökkenni kezd az ár, de ha túl sokáig várunk, akkor egy hosszabb esős időszak elmoshatja a befőzendő szemeket. Nehéz eltalálni a megfelelő időpontot. Mindenesetre pár üveggel azért tegyünk el, legyen mivel kényeztetni magunkat (meg a családot) a sötét, téli reggeleken.
Nincs egyszerűbb, gyorsabb, idegkímélőbb desszert a morzsasütiknél. Hacsak nem égetjük szénné, lehetetlenség elrontani. Az otthoni készleteink, a kedvünk és a diétánk szerint variálhatjuk mind a morzsa, mind a gyümölcsös réteg összetevőit. Az alulra kerülő gyümölcsöket csak darabolni kell, a rákerülő morzsa pedig pont úgy lesz jó, ahogy sikerül. Ha nem áll össze a tészta, akkor még könnyebb lesz rászórni a gyümölcsök tetejére. Ha meg kicsit lágy lesz, akkor késsel rávagdaljuk.