Magazin

A porcukor kedvelt cukrászati hozzávaló, amellyel nemcsak édesítjük a süteményeket, hanem díszítőelemként is használjuk. Ám gyakori, hogy a szép cukorszórás néhány órán belül megolvad a desszert tetején, „elcsúfítva„ a legszebb remekművet is. Most eláruljuk, mitől marad csoda szép a cukorréteg!
Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillsajt jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.
Gyulladáscsökkentő, antioxidáns és számos jótékony hatással bír – mi az? Persze hogy a kurkuma és annak hatóanyaga, a kurkumin!
Gyerekkorunk óta imádjuk, gyakran készítjük is, a legtöbb családban rántott hús sül a hétvégén. A bundás húsok elkészítésének is megvannak az apró kis trükkjei, amelyeket érdemes alkalmazni, hogy még jobb legyen ez a rendkívül közkedvelt fogás.
Igazi hungarikum a főzelék, és szeretjük is nagyon. Nyilván nem a menzai, konzervből és rántásból összecsapott fogásokra gondolunk, hanem a friss zöldségekből főzött ízletes ragukra. Szívesen kipróbálunk új recepteket is, de nem múlhat el a tavasz és a nyár a nagy klasszikusok nélkül.
Indul a lekvárszezon. Az eperlekvár az éléskamrák kincse, sosincs elég belőle. Az eperszezon hossza erősen függ az időjárástól. Május elején még nagyon drága a gyümölcs, aztán szép lassan csökkenni kezd az ár, de ha túl sokáig várunk, akkor egy hosszabb esős időszak elmoshatja a befőzendő szemeket. Nehéz eltalálni a megfelelő időpontot. Mindenesetre pár üveggel azért tegyünk el, legyen mivel kényeztetni magunkat (meg a családot) a sötét, téli reggeleken.
A zöldségek és a gyümölcsök nagyon egészségesek, finomak, és rengetegféle étel készíthető belőlük. Csak egy gond van velük, hogy viszonylag hamar megromlanak vagy fonnyadttá válnak. Az alábbi egyszerű praktikákkal azonban könnyebb őket tovább frissen tartani.
Nincs egyszerűbb, gyorsabb, idegkímélőbb desszert a morzsasütiknél. Hacsak nem égetjük szénné, lehetetlenség elrontani. Az otthoni készleteink, a kedvünk és a diétánk szerint variálhatjuk mind a morzsa, mind a gyümölcsös réteg összetevőit. Az alulra kerülő gyümölcsöket csak darabolni kell, a rákerülő morzsa pedig pont úgy lesz jó, ahogy sikerül. Ha nem áll össze a tészta, akkor még könnyebb lesz rászórni a gyümölcsök tetejére. Ha meg kicsit lágy lesz, akkor késsel rávagdaljuk.

Ezek is érdekelhetnek