Magazin

Rendes háztartásban mindig van otthon egy kis keksz, kávé-tea mellé annyira jólesik egy-egy szemet elropogtatni. Persze vehetünk is, de azért az otthoninak nincs párja. Mutatunk pár nagyon egyszerű és ízletes variációt, fémdobozba zárva sokáig elállnak (főleg, ha kicsit eldugjuk az édesszájú családtagok elől).
A szabadtéri zöldségekre még várni kell, de a csírák máris a rendelkezésünkre állnak. Sok helyen kaphatóak, de a vállalkozókedvűek otthon is könnyedén termeszthetik maguknak. Tavaszi fáradtság ellen kiválóak, hiszen ezek a csinos kis apróságok rengeteg hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.
A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik. Cikkünkben a medvehagymával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, elsősorban a gyűjtésére vonatkozó szabályokat foglaljuk össze.
A vöröshagymának és a fokhagymának annyi jótékony hatása van, hogy a népi gyógyászat hosszú ideje alkalmazza mindkettőt, különféle teákban, cseppekben, megelőzésre és bajok orvoslására egyaránt.
Nincs gyerek, aki ne szeretné a palacsintát. Nekünk is jó ez, hiszen gyors, olcsó és egyszerű édességről beszélünk. A hagyományos, vékony tésztájú kakaós, lekváros vagy túrós palacsinta mellett érdemes kipróbálni egy különlegesebb, de ugyanolyan egyszerűen készíthető változatot is. A csúsztatott palacsintából egy rendkívül krémes tornyot építhetünk, mivel az édes, habos tésztának csak az egyik oldalát sütjük ropogósra.
Mi, házi cukrászok, imádjuk a kevert tésztákat. Gyorsan elkészülnek, sokszor még a robotgépet sem kell elővenni hozzájuk, és igazán nehéz elrontani ezeket. Ha vasárnap délután sír a család egy kis édesség után, egy órán belül eléjük rakhatjuk valamelyiket az alábbiak közül (persze csak ha megérdemlik).
Egyre több háztartásban jelenik meg az air fryer, ez a kicsi, nehezen megnevezhető sütő. Angol neve igazi nyelvtörő, magyarul forró levegős sütőnek hívjuk, hát ez meg végtelen hosszú. Reméljük, lesz majd valami jó magyar neve, persze addig is bőszen használjuk. Gyűjtöttünk hozzá pár jó kis receptet.
A lasagne a csőben sütött ételek közül az egyik igazi nagy kedvenc. Ha a legeslegjobb lasagne-t szeretnénk elkészíteni, akkor érdemes a rétegeket magunknak előállítani – mutatjuk, hogyan!
Ilyenkor húsvét előtt, tavasszal sokan vesznek egy nagy levegőt, és elhatározzák, hogy egészségesebben fognak táplálkozni, és mindezt egy alapos tisztítókúrával kezdik. Mit is jelenthet ez kicsit konkrétabban?

Ezek is érdekelhetnek