Magazin

A sárgarépa az egyik legvitamindúsabb gyökérzöldségünk, ám sokszor csak a húslevesben landol. A béta-karotinban, A-vitaminban gazdag sárgarépának rengeteg jó hatása van az egészségre, érdemes belőle minél többet fogyasztani és nemcsak főzve, hanem nyersen is.
Péntektől kapható a Vidék íze friss, ropogós októberi száma. A színes őszi ételeink egyszerű, nem drága alapanyagokból készültek, mégis nagyon finomak és egészségesek. Süteményeinknél a sokoldalú kevert tésztákra összpontosítottunk. Készíthetünk vele ünnepi tortákat és hétköznapi édességeket egyaránt.
Lehet, hogy kicsi, de tele van értékes tápanyaggal. A tökmag rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, jelentős mennyiségű egészséges zsírt, magnéziumot, cinket biztosít a szervezet számára. Mellesleg a tökmagot könnyen beilleszthetjük az étrendbe.
A legegyszerűbb étel is fantasztikus zamatot kap, ha megbolondítjuk egy kis zöld fűszerrel. Lehetőleg frissel, mert úgy az igazi. Bemutatjuk az errefelé leggyakrabban használt ízesítőket, és adunk pár ötletet is, hogy milyen ételekhez használhatják.
Igazi jolly joker édességnek számít a túrótorta. Készülhet sülve, sütés nélkül, gyümölcsösen vagy zselésen, épülhet keksz- vagy piskótaalapra. Akárhogyan is készíti el, az biztos, hogy egy szelet nem lesz belőle elég.
Nem kell hozzá elővenni a gyúródeszkát, szaggatókat, s mosogatnivaló sem sok marad utána. A végeredmény pedig mennyei: szaftos, ízes tészta, mindenféle földi jóval. Aztán egész nap ehetjük, jó reggelinek, remek tízórai, egy kis fagyival vagy tejszínhabbal felturbózva pedig tökéletes desszert a délutáni teához vagy kávéhoz.
Különleges levesek, amelyeknek az alapja bizony a krumpli! Mi ezeket ajánljuk! (Az ételek nevére kattintva eljutsz a recepthez!)
A megszokott sonkás, sajtos vagy szalámis szendvicsek helyett néha érdemes a kicsiknek dobozba csomagolni pár színes falatot, örülni fognak a változatosságnak, és a csinos csomagolás meghozza a kedvüket a falatozáshoz.
Nemcsak a gyerekeknek csengetnek be szeptember elsején, hanem nekünk, gondos anyukáknak is. Korábban kelünk, hogy legyen időnk összeállítani a kis uzsonnás dobozokat. Az egyiknek sok hússal, mert csak azzal lakik jól, a másiknak meg sajt és mindenféle színes zöldség kell, nem futószalagon készülnek hát a szendvicsek. Adunk pár ötletet, mi kerüljön a péksüteményekbe.
Kisgyermekkortól kezdve mesékben és dalokban mutatjuk be az ott élő állatokat és növényeket a gyerekeknek, hogy közelebb hozzuk őket a természethez. Ahogy egyre inkább városokba, nagytelepülésekbe tömörülnek az emberek, az önfenntartó gazdálkodástól elidegenedünk. Ha valamire szükségünk van, csak elmegyünk a boltba. Pedig mi mindent rejt az erdő!

Ezek is érdekelhetnek