Magazin
Laktató, tartalmas fogások minden alkalomra. Sűrű levesek a többórás kinti programok utáni étkezéshez, ropogós malacpecsenye izgalmas köretekkel szilveszterre, krumplis, batátás, csicsókás ételek a hétköznapokra. Egyszerű sütemények maradékokból, ha vágyunk valami édesre, de már nincs kedvünk órákig molyolni a konyhában. Négyféle bableves a kezdő szakácsoknak, birsalmával, zöldségekkel a kifinomult ízlésúeknek, csülökkel, minden földi jóval a nagyétkűeknek. A hónap minden napjára kínálunk jóízű fogásokat.
Nálunk az idén ez lesz a menü. Készül egy adag fácánleves, de 24-én csak a combokat vesszük ki belőle a főfogáshoz, a leves majd 25-én fog szerepelni. Előételként a különleges halas rétes fog szerepelni, még ennek az elkészítése a legmunkásabb, de kibírható. A desszert pedig tényleg pár perc alatt összedobható, és pont ilyen kis krémes falatokra vágyunk a pecsenye után.
Az aprósütemények és a szárazabb bejgli mellé a legtöbb családban készül legalább egy tepsi krémes sütemény is. Ezek a réteges hagyományos sütemények nagyon praktikusak. Kiadósak, mert általában egy nagy gáztepsivel készülnek, finomak, és jól elállnak egy hűvös kamrában is, nem foglalják a helyet az ilyenkor csúcsra járatott hűtőszekrényben. Ráadásul egy-két napot hagyni kell állni mindegyiket, hogy puhuljanak a lapok szebben lehessen szeletelni, tehát még a teljes őrület előtt szép nyugodtan el tudjuk készíteni.
Töltött káposzta (és bejgli) nélkül nem karácsony a karácsony. Ha főzünk belőle egy jó nagy fazékkal (kis adagot úgysem lehet), jó pár napig rájárhatunk, és rá is fogunk, mert melegítve még sokkal jobb, mint frissen főzve. Szerencsére még a fagyasztást is jól tűri, ha mégsem fogyna el a sok ünnepi étel mellett, akkor érdemes beraktározni a januári soványabb napokra. Ahány ház, annyi káposzta. Annyit talán leszögezhetünk, hogy káposzta és valamilyen fűszeres töltelék biztosan van benne, de e felett végtelen a variációk száma, a húsmentes, vegán változattól a csülkös káposztáig.