Magazin

Még a gasztronómia iránt érdeklődők is ritkán ismerik fel ezeket a nagy, lilásfehér gömböket, hirtelen nem tudja az ember, hogy egy elpirult sörretekkel vagy egy kifakult, összenyomott céklával van-e dolga. Hát egyik sem. Ez a majdnem elfeledett tarlórépa.
Február 19-től már kapható az újságárusoknál a friss, ropogós lapszám, sok könnyű, színes, tavaszhívogató fogással. A nagyböjtre való tekintettel rengeteg húsmentes recepttel, többféle mentes desszerttel. Természetesen azért kínálunk hagyományos pecsenyéket és igazi házi süteményeket is.
A Bálint-nap igazán jó alkalom egy kétszemélyes, gyertyafényes vacsorához. Ne feledkezzünk meg a vágykeltő fűszerekről: a sáfrány, a gyömbér, a fokhagyma ne maradjon ki a menüből. Ha most nem főzünk afrodiziákumokból, akkor mikor máskor?
Mikor kényeztessük a párunkat szépséges, piros vagy rózsaszín süteményekkel, ha nem a szerelemesek napján, február 14-én?
Itt a farsang, áll a bál! Persze mindez szigorúan zárt körben, kis létszámmal, családi körben. Szerencsére ennek az időszaknak az emblematikus ételeiről nem kell lemondanunk (csak a nagyszabású bálokról), otthon azt ehetünk, amit csak akarunk. Játszanak velünk, főzzenek elegáns báli menüt a családnak, süssenek fánkot, többfélét is. A street foodra vágyó ifjúságnak pedig süssenek velünk pirított csirkecsíkokat izgalmas köretekkel, mindehhez remek ötleteket adunk.
Az élelmiszerek csomagolása azt is meghatározza, milyen hosszan marad meg a vitamin- és tápanyagtartalmuk, valamint az ízük. Ha a következő praktikákat betartod, a lehető legtovább maradnak frissek!
Cézár salátának álcázva rengeteg étellel találkoztam már. Ám tisztázzuk, hogy az eredeti cézár salátába nem kerül sem trappista, sem főtt tojás, ahogyan sonka sem. Nézzük, hogy miből is áll ez a régi, egyszerű, de nagyszerű saláta!

Ezek is érdekelhetnek