Február 19-től már kapható az újságárusoknál a friss, ropogós lapszám, sok könnyű, színes, tavaszhívogató fogással. A nagyböjtre való tekintettel rengeteg húsmentes recepttel, többféle mentes desszerttel. Természetesen azért kínálunk hagyományos pecsenyéket és igazi házi süteményeket is.

Megjelent a Vidék íze márciusi száma!

Az idén február 17-én kezdődött a húsvét előtti nagyböjt. Hagyományosan ebben az időszakban nem fogyasztottak húsféléket, zsír helyett olajjal főztek. Nagy akaratpróba ez mindazoknak, akik naponta többször is húst esznek. Pedig a vegetáriánus étkezés is lehet ízletes, laktató és változatos. Jó példa erre a böjti vendégfogadó asztalunk, ahol csupa húsmentes ételt találnak, mégis biztosan mindenki elégedetten és jóllakottan fog felállni az étkezés után. Bár sajnos nem vagyunk nagy halfogyasztók, ebben az időszakban ismét előtérbe kerülnek az uszonyosok, a hagyományos pecsenyék alternatívájaként. Pár remek halas fogást ajánlunk a figyelmükbe. Főztünk sokféle tavaszhívogató zöldséglevest, a reggeli kolbász és szalonna helyett pedig kifejezetten jóízű és tartalmas zöldségkrémeket készítettünk, próbálják ki, érdemes.

Mindenkinek mást jelent az egészséges étkezés. A skála a nyers-vegán étrendtől a paleo-ketogén diétáig terjed. Mindezek mellett egyre többünket érintenek a különféle ételérzékenységek (főként glutén,tojás, tejcukor- és tejfehérje, stb.). Ráadásul egy-két szerencsés alkatú egyéntől eltekintve, a legtöbbünk állandóan fogyni szeretne. A húsvét előtti böjtöt sokan arra használják fel, hogy végigcsinálják azt a diétát, amelyet a legjobbnak tartanak a maguk számára, és ebben a variációk száma gyakorlatilag végtelen. Ha mi magunk esetleg valami csoda folytán nem diétázunk, akkor majd az anyánk vagy a gyerekünk vagy a legjobb barátaink csapnak bele valamilyen korlátozó étrendbe. Tehát muszáj pár diétás, ettől-attól mentes receptünknek lennie, hogy minden vendéget olyan étellel tudjunk fogadni, amelyet szívesen és megalkuvás nélkül megehet. Ezért a márciusi számunkban többféle mentes ételt, édességet és süteményt is kínálunk.

Természetesen többféle hagyományos fogást is készítettünk, sörben pácolt csülköt és kolbászos karajt a nagyevőknek, klasszikus pörköltöket a magyaros konyha híveinek. A mentes sütemények mellett „rendes”-eket is, cukorral, vajjal, tejszínnel – itt is, mint sok más esetben a mérték a fontos. Az olvasóink által küldött receptekből pedig egyszerű de nagyszerű, laktató és jóízű finomságokat válogattunk.>Remélem, önök is megtalálták és követik az önök számára tökéletes étrendet. Süssenek-főzzenek és egyenek finom, egészséges fogásokat ebben a hónapban is.

Pár kedvcsináló recept:

Banános pite

Tojásmentes márványos sütemény

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.