Aranyszabályok kész réteslapok használatához:
[eadvert]
– Nagyon sokfélét lehet kapni. Az ár és a minőség nincs mindig szoros összefüggésben. Próbáljunk ki többfélét, hogy megtaláljuk az igazit.
– Ha kibontjuk a csomagot, ügyeljünk, hogy míg az egyik adag lappal dolgozunk, a többi ne száradjon ki. Hagyjuk a csomagolásban vagy takarjuk le nedves terítővel.
– Annyira vékonyak a készen kapható réteslapok, hogy mindig legalább kettőt érdemes használni (ha szárazabb, törősebb, akkor hármat-négyet).
– Alaposan meg kell kenni zsiradékkal a vékony lapokat, egyébként szétporlanak sülés közben. Legfinomabb hozzá a vaj, de sós réteseknél használhatunk libazsírt is.
– Ha nagyon leveses a töltelék (gyümölcs például), ügyeljünk, nehogy eláztassa a tésztát. Nyomkodjuk ki alaposan és/vagy tegyünk alá édes morzsát (esetleg sima zsemlemorzsát).
– A megtöltött rétes tetejét sütés előtt kenjük meg olvasztott zsiradékkal vagy tejföllel, hogy ne száradjon ki.