Kezdődik az iskola. Nemcsak a gyerekeknek ért véget a vakáció, hanem nekünk is: ismét törhetjük a fejünket, mit csomagoljuk tízóraira a lurkóknak. Vége a lustálkodásnak: korábban csöng az óra, hogy legyen idő szépen összepakolni kinek-kinek az uzsonnásdobozkáját. Adunk pár ötletet, ha már unják a szalámis zsömlét.

Sorakozó, becsöngettek!

Mozzarellás pizzakifli

Ez a remek kelt tésztás kifli természetesen másmilyen töltelékkel is készülhet: tehetünk bele sonkát, bacont, vagy csinálhatjuk édesen is: dióval, mákkal, sűrű lekvárral. A kész sütemény nagyon jól fagyasztható, ezért, ha van hely a mélyhűtőben, érdemes rögtön dupla adagot sütni. A kihűlt kifliket egyesével bezacskózzuk, lefagyasztjuk. Ha ezt szánjuk tízóraira, csak elővesszük reggel, még fagyottan becsomagoljuk, a tízóraiig hátralévő egy-két-három órában bőven lesz ideje felengedni.

Sajtszószos pita sonkával

Ezt a dugig töltött kenyérkét nagyobb gyerekeknek adjuk csak uzsonnára, mert a kicsik valószínűleg szétpotyogtatnák a felét, ha csak úgy kézből kéne megenniük (ők kapják ezt otthon, tányéron). A szendvicset csomagoljuk alufóliába vagy átlátszó fóliába, és – biztos, ami biztos – adjunk mellé több papírszalvétát.

Pita házilag

Macera az otthoni pitasütés, de ha egyszer is megízlelték a frissen sütött házi pitát, nemigen fogják kívánni a készen kaphatót (ez persze nem biztos, hogy jó hír számunkra). Konyharuhába csavarva egy-két napig megőrzi a frissességét, és le is fagyaszthatjuk, ha túl soknak bizonyult az adag. De ritkán szokott maradni belőle!

Zelleres tonhalkrém és tökmagos cukkinikrém

Bármelyik krém jó alternatívája a vajnak. De nemcsak szendvicsbe kenhetjük, hanem adhatjuk egy kicsi, jól záródó műanyag dobozkában, mellé pedig egy másik dobozba csomagolhatunk sós kekszet, csíkokra vágott répát, uborkát, paprikát, zellert, máris kész az izgalmas és egészséges harapnivaló.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.