Elvis Presley milliók bálványa volt. Sármos, helyes fiatalemberként állt a színpadra, de csak kezdetben. Halála előtti években alaposan elhízott, köszönhető volt ez az életvitelének, melyben a kiadós, kalóriában gazdag ételeket sem vetette meg. A banánt például bacon szalonnával ette...

Szalonnás, banános szendvics – Elvis kedvenc ételei

Mogyoróvajas, banános szendvics sült bacon szalonnával. Furcsán hangzik? Nekünk igen, de az Egyesült Államokban népszerű étel, amit gyakran Elvis szendvicsként is emlegetnek. De nemcsak ezt kedvelte a népszerű énekes, hanem az úgynevezett Fool’s Gold Loaf ételt is, amely olasz kenyérből, félkiló szalonnából, mogyoróvajból és szőlő dzsemből áll. Ilyen finomságok után nem csoda, ha az embernek problémái adódnak a koleszterinnel, és kihízza a fellépőruháit. Állítólag még az anyja készítette neki az első ropogós szalonnából, zúzott, karamellizált banánból és mogyoróvajból készült szendvicset, a kenyeret pedig a bacon zsírján grillezték meg hozzá.

View this post on Instagram

This isn’t your mama’s pb&j! Tag a friend who loves peanut butter and jelly, and BACON!!! —- Thanks to @hookedlv for coming out to enjoy! — Repost @hookedlv ・・・ Now this isn’t your average peanut butter and jelly sandwich.. it has BACON 🥓!! So it has the peanut butter, the jelly, the bananas, and baaacon!! 😍😍😍 ———— 🍞 The Elvis 🕺 ———— @favoritebistro @favoritebistro ☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️ ->->->->->->->->->->->->->-> 🌆 GET HOOKED ON VEGAS 😍 🥳 Tag who you’d come with! #GetHookedLV —- #breakfast #brunch #lunch #peanutbutterandjelly #pbandj #pbnj #thelinq #caesars #thewynn #lasvegasstrip #harrahs #thevenetian #palms #tropicana #mgmgrand #excalibur #bellagio #aria #cosmopolitanlasvegas #elvis #elvissandwich #vegas #vegaslife #vegasliving #bacon #baconlover #baconlovers #favoritebistro

A post shared by Favorite Bistro (@favoritebistro) on

Persze nem ez volt Elvis egyetlen kedvence. Szerette a szalonnába tekert húsgolyókat is. Amikor az olasz kolbászból és darált húsból készült golyócskákat körbetekerték a szalonnával, kisütötték, majd barbecue szószban jól megforgatták.

Ezt még lehet fokozni! Elvis imádta a sült, kirántott uborkaszeleteket. A ropogós, brutálisan sós, csipszhez hasonlító nasit, köretként fogyasztotta az ebédhez. Az a helyzet, hogy ezt már az egyik legnagyobb csipszmárka termékei között is megtalálható az Egyesült Államokban. Egyébként a zenész nagy rajongója volt a rántott dolgoknak, még a paradicsomot is kirántotta, és olajban megsütötte, ha úgy tartotta kedve.

Az utolsó vacsorája sem volt sokkal visszafogottabb, bár inkább volt ez hajnalban elfogyasztott reggeli. Halála előtt Elvis nyugtalanul aludt. Napfelkelte előtt felkelt, kiment a konyhába és megette a szokásos négy gombóc fagyiját, amihez hat darab csokis kekszet is elhabzsolt. Ezt követően visszafeküdt az ágyba, majd pár órával később amikor kiment a fürdőbe, szívrohamot kapott, meghalt.

Lacikonyhától a burgerlángosig – Street Food magyar módra, az elmúlt 200 évben

1000 arcú túró, ahogyan mi használjuk

[eadvert]

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.