Gombára hangolva – Mit főzzünk a gombából? Erre is választ adunk a februári Vidék íze magazinban! Íme néhány recept, amivel a friss lapban találkozhat: Gombás csirkemell, Gombás zsemlével rakott csirkemellek, Tejfölös gombaleves, Pirított gombóc tejszínes gombaraguval
Csirke legjava – Minden vacsora, valamint ebéd megmentője a csirke. Hamar elkészül, és millió verzióban elkészíthetjük. Februárban szárnyas barátainkból készült receptek sokaságát találja meg a lapban. Íme néhány: Csirkenyárs gránátalmás sült hagymával, Gyömbéres csirkecombok, Karottás töltött csirke, Roston sült csirkemell almás édesköménnyel, Töltött csirke téli zöldségekkel
„Egy tál dödölle, ettél belőle” – A dödölle kukorica- vagy búzaliszttel sűrített főtt burgonyapép, túróval, tejföllel vagy hagymás zsírral ízesítve. Nem éppen diétás étel, de ne feledkezzünk meg arról, hogy olcsó és kiadós ételről beszélünk, amit leginkább a szegényebbek készítettek olyan alapanyagokból, amelyek megtalálható volt a kamrában, és a kertben. A dödöllét Magyarország egész területén ismerték, azonban tájegységenként változott a neve, ahogyan az elkészítési szokása is. Friss magazinunkban egy Szalonnás-babos dödöllével készültünk.
Több, mint a rendőrök kedvence – Farsangi szezon slágere a fánk, melyről már írtunk néhány napja. Friss receptekkel pedig a nyomtatott magazinban találkozhat: Amerikai fánk, Csörögefánk, Vaníliás töltött fánk, Mandazi
Hús? Kösz, nem! – Elege van a húsból? Szeretne néhány húsmentes napot tartani? Ezekkel a recepteket keresse magazinunkban: Hagymás krumpli másként,Fokhagymás burgonya, Fokhagymás, zöldséges babbal töltött krumpli,Szilvás gombóc nudlival
[eadvert]