Mindenhol alaposan besózzuk a csülköt. A hagymát nagyobb darabokra, az almát vastagabb szeletekre vágjuk. Egy tepsi közepére tesszük a felszeletelt almát, köré rakjuk a nagyobb darabokra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ízlés szerint köménymaggal, és rátesszük a babérlevet.
Ezután a bőrös felével felfelé a közepére helyezzük az előzőleg besózott csülköt, majd megszórjuk őrölt borssal. Aláöntjük a bort, fóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, közepes hőmérsékleten körülbelül két óra alatt puhára pároljuk a csülköt.
Ezután levesszük a fóliát, átfordítjuk a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, míg szép piros lesz a hús. Ekkor visszafordítjuk, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, és ropogósra sütjük a bőrös felét is. Krumplipüré és párolt lila káposzta jár mellé.