Forrás: Receptposta

Almaágyon sült csülök

ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc – SÜTÉS: 3 óra –

  1. Mindenhol alaposan besózzuk a csülköt. A hagymát nagyobb darabokra, az almát vastagabb szeletekre vágjuk. Egy tepsi közepére tesszük a felszeletelt almát, köré rakjuk a nagyobb darabokra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ízlés szerint köménymaggal, és rátesszük a babérlevet.
  2. Ezután a bőrös felével felfelé a közepére helyezzük az előzőleg besózott csülköt, majd megszórjuk őrölt borssal. Aláöntjük a bort, fóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, közepes hőmérsékleten körülbelül két óra alatt puhára pároljuk a csülköt.
  3. Ezután levesszük a fóliát, átfordítjuk a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, míg szép piros lesz a hús. Ekkor visszafordítjuk, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, és ropogósra sütjük a bőrös felét is. Krumplipüré és párolt lila káposzta jár mellé.

Csirkemell ricottával, rukkolával és sajtos burgonyával

 

kaloria 560 CAL
ido 195 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.