Almás-sárgarépás korpás kenyér

Almás-sárgarépás korpás kenyér

A sárgarépákat megtisztítjuk, az almákat meghámozzuk, majd mindkettőt lereszeljük a nagyobb lyukú reszelőn. Összekeverjük a korpát, a felvert tojásokat, a tejet, a sárgarépát meg az almát. Hagyjuk pihenni 15 percig.
A lisztet átszitáljuk, összevegyítjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, és hozzákeverjük a cukrot is. Elmorzsoljuk benne a vajat, összedolgozzuk a korpás keverékkel, és beleadjuk a darabokra vagdalt mandulát. A masszát sütőpapírral bélelt hosszúkás, szögletes formába simítjuk, és a 180 fokos sütőben mintegy 10 percig sütjük. Ezután csökkentjük a hőmérsékletet 160 fokra, és körülbelül még egy órát sütjük a kenyeret. Közben tűvel ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

kaloria 180 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink