Almával töltött kacsa

Almával töltött kacsa

A megtisztított kacsát előző este kívül-belül besózzuk, és hűtőben pihentetjük. Másnap megtisztítjuk és cikkekre vágjuk a birsalmát. (Ha azt nem szeretjük, készíthetjük kissé savasabb almával is.) Az őrölt borssal is bedörzsölt kacsát megtöltjük a birsalmadarabokkal. Forró, 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben testsúlykilogrammonként egy órát, azaz jó két és fél órát sütjük. Az első félóra után leöntjük a szaftját, hogy ne abban párolódjon. A saját levével aztán 3-4 alkalommal
meglocsoljuk. (Az első órában letakarva süljön a szárnyas.)
Köretnek sült burgonyát kínálunk. A meghámozott burgonyát kockára vágjuk, és 10 percre besózzuk, így szebben sül majd. A tepsit kacsazsírral kikenjük, belerakjuk a burgonyát, kevés zsiradékkal összekeverjük. Sütőbe toljuk, és jó 25 perc alatt készre sütjük, időnként rázogatva. Ha elkészült, megszórhatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel, rozmaringgal, petrezselyemmel, snidlinggel.

kaloria 790 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink