Almával töltött kacsa
A megtisztított kacsát előző este kívül-belül besózzuk, és hűtőben pihentetjük. Másnap megtisztítjuk és cikkekre vágjuk a birsalmát. (Ha azt nem szeretjük, készíthetjük kissé savasabb almával is.) Az őrölt borssal is bedörzsölt kacsát megtöltjük a birsalmadarabokkal. Forró, 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben testsúlykilogrammonként egy órát, azaz jó két és fél órát sütjük. Az első félóra után leöntjük a szaftját, hogy ne abban párolódjon. A saját levével aztán 3-4 alkalommal
meglocsoljuk. (Az első órában letakarva süljön a szárnyas.)
Köretnek sült burgonyát kínálunk. A meghámozott burgonyát kockára vágjuk, és 10 percre besózzuk, így szebben sül majd. A tepsit kacsazsírral kikenjük, belerakjuk a burgonyát, kevés zsiradékkal összekeverjük. Sütőbe toljuk, és jó 25 perc alatt készre sütjük, időnként rázogatva. Ha elkészült, megszórhatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel, rozmaringgal, petrezselyemmel, snidlinggel.