Forrás: Pásztor Tünde

Aszalt szilvás, gesztenyés karajbatyu

  1. Kiveregetjük a hússzeleteket. Elkészítjük a tölteléket: összevagdaljuk a szilva és a gesztenye nagy részét, felaprítjuk a pórét (legegyszerűbb, ha mindet beledobjuk az aprítógépbe), végül összekeverjük mindezeket a darált hússal meg a tojással. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. Tépünk nyolc nagyobb darab alufóliát. Mindegyikre öntünk pici olajat, rájuk fektetjük a karajszeleteket. Mindegyik közepére rakunk egy-egy halom tölteléket. Teszünk még rá egy-két szem egész gesztenyét, szilvát. Kis csomagokat formázunk. Tepsibe tesszük az előkészített húsokat, és 180 fokos sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük. Közvetlenül tálalás előtt lebontjuk róla az alufóliát. Tökéletes köret a karaj mellé a burgonyapüré és/vagy valamilyen egyszerű zöld saláta.

Töpörtyűs-sonkás kocka

Palóc kocsonya

kaloria 350 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink