Bazsalikomos-babos tészta (Pasta fagioli)

ÁZTATÁS: 1 éjszaka – ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – FŐZÉS: 1 óra –

  1. Egy éjszakára beáztatjuk a babot. Az olívaolajon megpároljuk a felaprított vöröshagymát. Kis idő múlva rátesszük a zúzott fokhagymát, fél perc alatt illatosra pirítjuk. Végül hozzáadjuk a nagyon apróra vágott (vagy lereszelt) sárgarépát és zellert. 10 percig pároljuk.
  2. A nyers paradicsomot forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, összekockázzuk. Ráöntjük a hagymás alapra a sűrített paradicsommal együtt. Hozzáadjuk a leszűrt babot (vagy az átmosott babkonzervet), az összevágott zöld fűszereket, sózzuk és borsozzuk, öntünk rá annyi vizet, hogy a babot bőven ellepje, és fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a bab meg nem puhul (konzerv esetében 15-20 percig, hogy jól összeérjenek az ízek).
  3. Ha már megfőtt a bab, öntünk hozzá még vizet, és beleszórjuk a tésztánkat. Annyi víz kell hozzá, hogy a végén sűrű leves állaga legyen az ételnek. Tálalás előtt megszórjuk egy kis összevágott bazsalikommal, és reszelt parmezánt kínálunk mellé.

Húsgombóc tepsiben, zöldségágyon

kaloria 610 CAL
ido 565 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.