Forrás: Vidék íze

Csípős csirkemell barna rizzsel

A csirkemellet felkockázzuk. A fokhagymát lereszeljük, a csilit nagyon apróra vágjuk. Mindezt jól összekeverjük a hússal. Meglocsoljuk a szójaszósszal és a Worcestershire-szósszal, sóval és frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. Egy vastag talpú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Rádobjuk a fűszeres húskockákat. Addig sütjük, időnként megkeverve, míg szép pirosra nem sül a csirkemell. Közben a sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk, és nagyon kevés vizet aláöntve megpároljuk egy lábasban. Közben sózzuk és borsozzuk. A rizst sós vízben megfőzzük.

TRÜKK

Jól forrósítsuk fel a serpenyőt a zsiradékkal, rakjuk bele a húst, és három-négy percig süssük nagy lángon, de ne kavarjuk meg egyáltalán. Ha így csináljuk, akkor nem fog letapadni a hús az edény aljához. Utána már szükség szerint lehet kevergetni.

Pesztós tészta pirított csirkemellel

Sárgarépás csirkemell mézes ananásszal

kaloria 470 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink