PÁCOLÁS: 1 éjszaka – ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – SÜTÉS: 20 perc –
- Felkockázzuk a csirkemellfilét nagyobb, 4×4 centis darabokra. Összekeverünk egy szűk evőkanál sót a joghurttal, ráöntjük a húsra, és hideg helyen hagyjuk állni fél napra vagy egy éjszakára. Közben elkészítjük a szilvaszószt.
- A gyümölcsöt kimagozzuk, feltesszük annyi vízbe főni, hogy épp csak ellepje. Tíz perc múlva rászórjuk a cukrot, egy csipet sót és fahéjat, majd ismét tíz percig főzzük. Pici hideg vízzel kikeverjük a keményítőt, és behabarjuk vele a szilvamártást. Ezt követően a joghurtból kiemelt húst – nagy lyukú szűrőre téve – hagyjuk lecsöpögni.
- A diót előkészítjük, és egyenként meghempergetjük a húsunkat. Tepsire terítve (melyet előtte sütőpapírral vagy szilikonlappal fedünk), némi olajjal megspriccelve – nem kell sok, mert a dió is olajos – 160-180 fokon készre sütjük.
- Mindeközben a hámozott, felkockázott burgonyát megfőzzük sós vízben. A főzőlevét leöntjük. Tejjel és vajjal habosra keverjük. Lágyabban készítjük, mert habzsákba töltve kis rózsácskákat nyomunk belőle a tálalótálra.