Felforraljuk a vízzel a vajat és a sót. Hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, míg el nem válik a tészta az edény falától. Átrakjuk egy tálba, és egyesével beledolgozzuk a két egész tojást. Habzsákba töltjük, és 5 cm hosszú csíkokat nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire. 220 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni, majd levesszük a hőfokot 190 fokra, és készre sütjük. Rácson teljesen kihűtjük.
Gőz felett felolvasztjuk a darabokra tört étcsokoládét. Habot verünk a tejszínből a porcukorral és az instant zselatinnal, a végén folyamatos habverés mellett belecsurgatjuk a megolvasztott csokit. Habzsákba töltjük.
Vízszintesen félbevágjuk a süteményeket. Az alsó részeket megpakoljuk málnával, nyomunk rájuk bőven a csokoládékrémből, végül mindegyikre rábiggyesztjük a kalapkáját.
TRÜKK
Csak közvetlenül fogyasztás előtt állítsuk össze, mert egyébként a málnától és a krémtől felpuhul az ekler fánk roppanós tésztája.