Csülök kocsonyázva

  1. A nyers és a füstölt csülköt megtisztítjuk, megmossuk. (Jó, ha kiskéssel lekapargatjuk, az esetleges szőrszálakat leperzseljük.) Ezután annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Amikor felforrt, takarékra tesszük, és a habját leszedjük. Ezt a műveletet többször megismételjük. Ha már nem jön fel több hab, beletesszük a megtisztított zöldségeket, a szemes borsot, s tovább főzzük. A sóval vigyázzunk, nehogy túl sok legyen. Addig főzzük, amíg a csülökcsont leválik a húsról. Akkor levesszük a tűzről, kicsit pihentetjük, majd a levét leszűrjük. A húsokat kiemeljük. Eltávolítjuk a csontot, a húst kisebb- nagyobb kockákra vágjuk. Őzgerincformába vagy kisebb edénykékbe tesszük a feldarabolt húsokat, majd ráöntjük a kocsonya levét. Hűvös helyen dermesztjük. Az összevágott zöldségekkel és salátával tálaljuk.

Rozéban párolt grillezett csülök sült körtével

Édes-csípős báránycsülök, lassan sütve, mákos-citromos tagliatelle tésztával

kaloria 390 CAL
ido 240 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.