Diós béles

Simis Istvánné a Bács megyei Tompáról írt, 2005 novemberében. Három remek sütemény receptjét küldte el nekünk. A következő pitét a diós sütemények kedvelőinek ajánljuk. Könnyen kezelhető, egyszerű a tésztája, és finom omlós lesz a felhasznált zsírtól. Akkor jó az édesség, ha vastag benne a diós hab

  1. Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Két részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobbik részét egyenletesen belenyomkodjuk egy tepsibe. Olyan közepes tepsit választunk, hogy ne legyen vastag a tészta. Megkenjük baracklekvárral. Összeállítjuk a diós tölteléket a hozzávalókból, és rásimítjuk a lekváros alapra. A maradék tésztát kinyújtjuk, betakarjuk vele. Villával megszurkáljuk és közepesen forró sütőben szép pirosra sütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk. TRÜKK Ha a tészta nem akar összeállni, adjunk hozzá pár evőkanálnyi tejfölt.

Fötyögős béles

Magyar béles

kaloria 240 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.