Forrás: Pásztor Tünde

Lencsés savanyúkáposzta-leves

Lencsés savanyúkáposzta-leves

  1. A savanyú káposztát átmossuk és apróra vágjuk. A füstölt szalonnát kis kockákra aprítjuk, azután egy fazékban
    kiolvasztjuk a zsírját. A szalonnazsírra rádobjuk és megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, azután megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a savanyú káposztát.
  2. Hozzáadjuk a megmosott lencsét, majoránnával, borsikafűvel és babérlevéllel fűszerezzük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd fedő alatt lassú tűzön készre főzzük. A kolbászt kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben a saját zsírján egy kicsit megpirítjuk.
  3. Az elkészült levest összeforraljuk a pirított kolbásszal, azután forrón, friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Savanyú káposztás kacsacomb

Füstölt szalonnás dödölle savanyú káposztával

 

kaloria 490 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink