Eperlekvár bazsalikommal és tonkababbal

Felrakjuk a megtisztított, szükség szerint feldarabolt epret főni, víz nem kell alá. Hozzádobjuk a bazsalikomot szárastul. Hagyjuk főni, közben időnként megkeverjük, és leszedjük a képződő habot.

Ha már átfőtt az eper, és kellően besűrűsödött a lekvár, hozzáadjuk a cukrot, és még öt percig főzzük.

Belereszeljük a tonkababot, kidobjuk belőle a bazsalikomot.

Azonnal tisztára mosott, kiszárított üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a fedőket, és rögtön fejre állítjuk tíz percre. Utána visszafordítjuk, ha kihűlt, felcímkézzük, és mehetnek a végleges helyükre.

Narancsos eperlekvár

 

kaloria 90 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.