Forrás: Pásztor Tünde

Juhtúrós rakott karaj

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Amikor kihűlt, összedolgozzuk a kevés olajon megfuttatott, apróra vágott hagymával. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és belemorzsoljuk a juhtúró felét. (A juhsajtot megreszeljük, úgy adjuk hozzá.) Finomra vágott petrezselyem zöldjével, sóval és fokhagymával ízesítjük, majd a masszát jól összekeverjük, és a felét kivajazott tűzálló tálba simítjuk.
  2. A karajt felszeleteljük, bedörzsöljük sóval és borssal, majd kevés olajon hirtelen elősütjük. A hússzeleteket a krumpli tetejére sorakoztatjuk úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Rámorzsoljuk a maradék juhtúrót, majd betakarjuk a maradék krumplival. A tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, végül a 150 fokos sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük.

Parajjal töltött karajszeletek baconos tejfölmártásban

5 tanács, ami jól jön, ha újkrumpliból készül az ebéd

 

kaloria 510 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.