Karácsonyi csillag

  1. Előkészítésként a cukrozott citrom- és narancshéjat, az aszalt barackot, a koktélcseresznyét meg a mogyorót
    apróra vágjuk. Egy csillag alakú tortaformát alaposan kivajazunk (ha nincs ilyen formánk, a kör alakú is jó, és a kész tésztát vágjuk ki).
  2. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük. A vajat kikeverjük, és egymás után beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs reszelt héját, a gyömbérport, a tojásokat és egy csipet sót. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszába forgatjuk. Végül a cukrozott citrom- és narancshéjat, a barackot és a cseresznyét, a mogyorót és a kókuszreszeléket is belekeverjük.
  3. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Még 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk.
  4. A narancslevet összekeverjük 2 evőkanál likőrrel, meglangyosítjuk, és a még meleg tortát meglocsoljuk vele. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a maradék likőrrel és 3 evőkanál vízzel. Ezzel a sűrű masszával a tortát lepelszerűen bevonjuk, cukrozott gyümölcsökkel díszítjük, és hagyjuk megszáradni.

Diós-fahéjas kalács

Süssünk fahéjjal! A legfinomabb fahéjas sütemények

kaloria 490 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink