Kocsonya

  1. A jó kocsonya a sertés porcos, bőrös, enyvanyagokban gazdag részeiből készül. A hozzávalókat gondosan megtisztítjuk, a bőröket megkaparjuk, ha szükséges, megperzseljük. Ezután annyi vízben, hogy bőségesen ellepje, a sertéscombbal, a megtisztított zöldségekkel, a hagymával, a fokhagymával együtt, sóval és egész borssal ízesítve feltesszük főni.
  2. Miután felforrt, leszedjük a képződött habot, majd lassan, gyöngyöztetve mintegy 4 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha a leve a felére apadt, és a csontokról a hús meg a bőr szinte magától leválik. Ezután levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk, a tetejéről leszedjük a felesleges zsírt.
  3. A kocsonyát leszűrjük, a benne főtt húsokat kisebb darabokra vágjuk, és elosztjuk a tányérokban. Rámeregetjük a leszűrt kocsonyalevet, és hideg helyre
    tesszük, hogy megdermedjen.

Minikocsonyák

Libazúza-kocsonya

 

kaloria 430 CAL
ido 240 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.