Használhatunk friss vagy fagyasztott zöldséget, vegyesen is. Apróra vágjuk a vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. A zöldségeket szükség szerint tisztítjuk, és pici kockákra felvágjuk. Puhulási sorrendben rakjuk a hagymás alapra, a sárgarépával és a petrezselyemgyökérrel kezdjük, ezt követi a zeller, a karalábé, majd a fagyasztott zöldségek, póréhagyma. Együtt roppanósra pároljuk. Öntünk hozzá másfél liter vizet (vagy valamilyen alaplevet), beleszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjét, sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük.
A májgaluskához ledaráljuk vagy nagy késsel egy deszkán összecsapkodjuk a májat. Ennek a hagymáját is finomra vágjuk, és szintén kevés zsiradékon megdinszteljük. Hozzákeverjük a májat, az egész tojást, a lisztet, a zsemlemorzsát, fűszerezzük sóval, borssal, szárított majoránnával. Sós vizet forralunk. Kis teáskanállal galuskákat formálunk, beledobjuk a vízbe, és lassú tűzön körülbelül tíz percig főzzük. Akkor jó, ha már feljön a víz tetejére, és az állaga is megváltozik, keményebb lesz jóval, mint amikor beledobtuk.