Meghámozzuk a sárgarépát, és kis darabokra vágjuk. A megtisztított sütőtököt is felkockázzuk. Az olívaolajon átlátszóra pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, rádobjuk a tököt meg a sárgarépát, és kevergetve addig sütjük, míg a zöldségek el nem kezdenek kicsit barnulni. Ekkor hozzátesszük az átnyomott fokhagymát és a felkarikázott csilit is, fél percig együtt pirítjuk. Végül öntünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű, öntünk még hozzá vizet, és összeforraljuk azzal is, végül tekerünk rá fekete borsot.
TRÜKK
Készíthetjük sült töktől is, ekkor először a hagymás-répás alapot készítjük el, és csak akkor adjuk hozzá a feldarabolt tököt, ha már puha a többi zöldség.