Forrás: Pásztor Tünde

Nagyanyáink pecsenyéje

  1. A füstölt csülköt bő vízben egy óra alatt félig megfőzzük. A birkát és a borjút nagyobb darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb cikkekre vágjuk. Kicsit előfőzzük – azaz bő, sós vízben feltesszük főni, és amint elkezd forrni a víz, le is szűrjük. Ha megfőtt a csülök, kicsontozzuk, és daraboljuk.
  2. Egy nagy fazékba tesszük a besózott, feldarabolt húsokat, hozzátesszük a félig megfőtt csülköt is, majd leöntjük annyi olajjal vagy zsírral, ami teljesen ellepi. A fokhagymafejekről a legkülső réteget lehántjuk, de nem hámozzuk meg őket. Félbevágva mehetnek ezek is a fazékba. Adunk még hozzá 1-1,5 dl vizet. Takaréklángon csendesen sütjük, jó másfél óra alatt minden megpuhul.
  3. Mély cserépedénybe rétegezzük a megsült húsokat a fokhagymával, a burgonyával és a cikkekre vágott lila hagymával. Abból a zsiradékból, amiben sültek a húsok, teszünk rá annyit, hogy ne legyen túl száraz. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt kicsit összesütjük. Kínáljunk mellé többféle savanyúságot.

Tormás-fehérboros pecsenye

Zöldborsós szűzpecsenye rizzsel

Ropogós, kötözött malacpecsenye

kaloria 620 CAL
ido 195 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink