Forrás: Vidék íze

Ossobuco

Kérjük meg a hentest, hogy a borjúlábat 4-5 cm vastag darabokra szeletelje fel. A zellergumót csíkokra vágjuk, a sárgarépát és a póréhagymát karikákra szeleteljük. A húst megsózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát 2 evőkanálnyi forró vajon megpirítjuk. Kivesszük a zsiradékból, a visszamaradt pecsenyelét pedig ismét felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a zöldségeket. Hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát és a zöldfűszereket. Belekeverjük a paradicsompürét, majd visszatesszük a húst, felöntjük a borral meg a levessel. Az egészet felforraljuk, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt körülbelül 3 órát pároljuk. Akkor jó, ha a hús szinte magától leválik a csontról. A lehájazott, kockákra vágott paradicsomot 15 perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá.

A citromhéjat összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel. A húst a mártással tányérokra osztjuk, és a citromos keverékkel megszórva adjuk asztalra.

Kakukkfüves borjú padlizsánnal és paradicsommal

Mustáros-uborkás borjúragu

kaloria 530 CAL
ido 210 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink