Salamon Csilla különleges, zöldséges vitaminbombákat ajánl a figyelmünkbe. Annyira finomak, hogy akár önmagukban is fogyaszthatóak, de kenhetjük kenyérre, vagy adhatjuk süteményekhez is. Szokatlan az összeállításuk, de érdemes kipróbálni, mert nagyon jóízűek.
A birsalmát felszeleteljük, magházát kivesszük, és héjastól feltesszük főzni. A céklát meghámozzuk, felszeleteljük, félidőben a birshez adjuk, és együtt főzzük. Amikor már puhára főttek, beletesszük a meghámozott, feldarabolt körtét és almát. Mikor minden megpuhult, merülőmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert lekvárzselésítőt és a vaníliás cukrokat, pár percig forraljuk. Végül a szokásos módon üvegekbe töltjük, fejre állítjuk pár percre.