Parajos sajttal töltött karaj

1. Megtisztítjuk a spenótot. Kevés zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben, megfuttatjuk benne a két gerezd zúzott fokhagymát, rádobjuk a parajt, sózzuk, és csak addig pároljuk, míg meg nem fonnyadnak a levelek. Kivesszük, kihűtjük. Felszeleteljük a karajt, kiklopfoljuk. Mindegyiknek az egyik felére rakunk egy-egy szelet sajtot, arra egy-egy adag lecsöpögtetett, kinyomkodott spenótot. Visszahajtjuk a húst, megtűzzük két oldalt egy-egy fogpiszkálóval. A szokásos módon panírozzuk. Bő zsiradékot forrósítunk és megsütjük benne a töltött szeletek mindkét oldalát.

2. A krumplit megpucoljuk, kicsi, egy-másfél centis kockákra vágjuk. Fél deci zsiradékot forrósítunk egy nagy serpenyőben. Rádobjuk a krumplit, megsózzuk. Lefedjük, és a saját levében pároljuk. Amikor már majdnem készen van, levesszük róla a fedőt, felemeljük a hőfokot alatta, és rázogatva körbepirítjuk a darabkákat.

A recept sok egyéb finomsággal a Vidék íze májusi számában jelent meg.

Tejfeles karaj burgonyagombóccal

Egészben sült fűszeres karaj

kaloria 670 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.