Forrás: Pásztor Tünde

Provence-i zöldségleves bazsalikomos húsgombóccal

Provence-i zöldségleves

Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a zöldségeket. A vajat egy fazékba tesszük, rászórjuk a felaprított idényzöldségeket, és megpároljuk (a karfiolt kicsit később tegyük bele, nehogy szétessen). A zöldfűszereket is összevágjuk, meghintjük a vagdalékkal a levesalapot.

Bazsalikomos húsgombóc

Összekeverjük a darált húst a finomra vágott hagymával, sózzuk‑borsozzuk, összegyúrjuk a lereszelt fokhagymával, apróra vágott bazsalikomlevéllel, tojással, zsemlemorzsával. Vizes kézzel diónyi gombócokat gyúrunk a masszából, majd körülbelül liternyi sós vízben kifőzzük. Ha készen vannak, akkor a főzővizet is, meg a
gombócokat is ráöntjük a levesalapra, és összeforraljuk. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Ha valaki sűrűbben szereti, az felöntés előtt szórja meg egy evőkanálnyi liszttel a vajban párolt zöldségeket.

Olasz töltött paprika mozzarellával és bulgurral

kaloria 270 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink