Forrás: Csonka Ilona

Régimódi habos zsemlefelfújt

A zsemléket vékonyan felszeleteljük. Kivajazunk egy jénait. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A zsemleszeleteket a tejben megmártjuk, kirakjuk vele a forma alját. Megkenjük lekvárral, simítunk rá cukros habot, és ezt ismételjük, míg a forma meg nem telik. Úgy gazdálkodunk, hogy a tetejére is habot tudjunk rakni. 180 fokos sütőbe toljuk, negyedórát sütjük, majd résnyire nyitott sütőajtónál, 160 fokon még negyedórát szárítjuk.

Süssön otthon házi zsemlét – variációk!

Puha mákos zsemle

Birsfelfújt rumos vaníliamártással

 

kaloria 240 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink