Rigó Jancsi

A tésztához habbá verjük a tojások fehérjét a cukor felével (nem egyszerre, hanem csak fokozatosan adagoljuk hozzá). A sárgájákat habosra keverjük a maradék cukorral. Összeforgatjuk a lisztet a kakaóval, és több részletben beledolgozzuk a cukros tojássárgájába a tojáshabbal együtt, végül eloszlatjuk benne az olvasztott vajat is. Elfelezzük, és nagy gáztepsiben két lapot sütünk belőle. Ha kihűlt, az egyik lapot felkockázzuk, és bevonjuk olvasztott csokival.

Amíg hűl, elkészítjük a krémet. Először habot verünk a tejszínből. Gőz felett megolvasztjuk a csokit. A hab harmadát minden óvatoskodás nélkül gyorsan és nagyon alaposan belekeverjük az olvasztott csokiba. Utána már óvatosan, vigyázva, hogy ne törjük meg, beledolgozzuk a többi habot is. Fényes, egynemű krémet kell kapnunk.

Összeállítás: az alsó lap köré keretet állítunk (vagy belerakjuk egy megfelelő méretű tepsibe). Rásimítjuk a krémet. Rárakjuk a felkockázott, becsokizott felső lapot. Pár órára hűtőszekrénybe rakjuk. Utána melegített késsel szépen felvágjuk a felső tésztakockák mentén.

Rigó csúcs

kaloria 320 CAL
ido 84 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

15 személyre

Ajánlataink