Rokforttal töltött harcsafilé
A harcsafilét nyolc szeletre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát besózzuk, majd kettéhajtva megtöltjük a rokfort
sajttal. Miután ráhajtottuk a szelet másik felét, a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk, és olajban aranybarnára sütjük.
A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, a magházát kivájjuk. A vajon megfuttatjuk a fél körtéket, majd kevés száraz
fehérbort rálöttyintve készre pároljuk.
Burgonyakrokett
A kroketthez a burgonyát sós vízben megfőzzük, megtörjük, sóval, szerecsendióval ízesítjük, beleütjük a tojásokat, s annyi lisztet adunk hozzá – körülbelül 10 dkg-ot –, amennyit felvesz. A laza masszából hengereket sodrunk, és olajban kisütjük.