Rózsaszínre sült kacsamell
A kacsamellet bedörzsöljük frissen őrölt borssal és az olajban (vagy konyakban) elkevert, finomra vágott zöldfűszerekkel. Egy éjszakát hagyjuk érlelődni. Másnap megsózzuk, előbb a bőrös oldalán szép barnára sütjük, majd a 120 fokos sütőben grillrácsra helyezve, körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.
Erdei gombás rizottó
A rizottóhoz a vaj felén enyhén lepirítjuk a finomra vágott
hagymát, majd hozzáadjuk az erdei gombát. Ízesítjük
sóval, borssal, babérlevéllel, kakukkfűvel, petrezselyemmel.
Amikor elfőtte a levét, felöntjük egy liter húslevessel, majd
ha forr a leves, hozzáadjuk a rizst. 10 perc főzés után félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fehérbort, a maradék vajat és a reszelt parmezán sajt felét. Ha szükséges, a folyós állag eléréséhez még adhatunk hozzá húslevest. A rizottó ezután elkezd sűrűsödni, és körülbelül 10 perc után a maradék reszelt parmezánnal meghintve tálalhatjuk.