Spárgával bélelt almás pulyka
A spárgát megtisztítjuk, és sós, szódabikarbónás,
cukros, citromos vízben leforrázzuk. (A vízbe a jól megsikált, kicsavart citromhéjat is beledobhatjuk.)
Csupán pár másodpercig hagyjuk a forrásban lévő vízben,
és már szedjük is ki, hogy roppanós maradjon.
Felszeleteljük a húst, kiklopfoljuk és finoman megsózzuk. Ráfektetjük a spárgasípokat, felgöngyöljük, és megkötözzük, hogy megtartsa a formáját. Kevés forró olajon a tekercsek minden oldalát megsütjük.
Az almát kicsumázzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Meghintjük őrölt fahéjjal, azután a mézzel egy kicsit
átforrósítjuk. Finom kísérője lesz a húsnak, de a nagyétkűeknek kínálhatunk még hozzá mazsolás párolt
rizst, valamint egy jó adag párolt zöld spárgát.