Sütőtökös palacsinta

Pusztai Fruzsina Olívia (Szombathely) receptje az egyszerű, de nagyszerű kategóriába tartozik. A mindenki kedvence palacsintát az egészséges sütőtökkel ízesítette és dúsította. Érdemes kipróbálni!

  1. Habosra keverjük az egész tojásokat a csipet sóval, majd több részletben, váltakozva beledolgozzuk a lisztet és a tejet. Csomómentesre kikeverjük. A végén beletesszük az olajat is. Hagyjuk kicsit állni a tésztát. Közben apró lyukú reszelőn lereszeljük a sütőtököt. Hozzákeverjük a tésztához. Túl sokat azonban ne tegyünk bele, mert akkor nehéz megfordítani a palacsintát, és könnyen szakad. Lassú tűzön aranysárgára sütjük a palacsinták mindkét oldalát. Tálalás: őrölt fahéjjal megszórjuk, és mézet csurgatunk rá, miután négybe hajtottuk. Gyerekeknek esetleg kakaóval is megszórhatjuk. Téli időszakban a sütőtökös palacsinta tésztáját gyömbérrel is készíthetjük.

Hajdinás palacsinta

Málnás palacsinta mascarponéval és csokival

kaloria 180 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.