- Aprítógépben összemorzsásítjuk a fagyos vajat a liszttel, a sóval és a porcukorral. Deszkára borítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és az evőkanál tejfölt, majd gyors kézzel összegyúrjuk. Hagyjuk pihenni öt percet, utána vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek piteformát. Berakjuk egy órára a hűtőszekrénybe. Utána sütőpapírt terítünk rá, arra valami nehezéket teszünk, és 180 fokos sütőben elősütjük tíz percig.
- Amíg hűl a tészta a hűtőszekrényben, elkészíthetjük a tölteléket. A gyümölcs kivételével mindent összekeverünk. Beleöntjük az elősütött tésztába. A felengedett fagyasztott gyümölcs nagy részét rászórjuk a tetejére, kézzel kicsit bele is nyomkodjuk. 200 fokon kezdjük sütni, öt perc múlva levesszük a hőfokot 160-ra, és készre sütjük (kb. 50 perc). Hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt rászórjuk a maradék gyümölcsöt a pitére, és édesítetlen tejszínhabot adunk mellé.
TRÜKK
A vakra sütésnél az alufóliát kihajtjuk a szélére, és így nem ég meg a tészta széle.
MEGJELENT A VIDÉK ÍZE OKTÓBERI SZÁMA
Már kapható az októberi Vidék íze magazin! Magazinunk tartalmába beleolvashat online is (itt), valamint megvásárolhatja az újságosoknál!