Székelyföldi almás hús

  1. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, beletesszük a húst, és minden oldalán hirtelen megkapatjuk, pirosra sütjük. Ezután megsózzuk, feleresztjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt, majd lefedjük, és lassú tűzön párolni kezdjük. Közben az almákat meghámozzuk, felszeleteljük. Amikor a hús már félig megpuhult, körberakjuk az almaszeletekkel. Vigyázzunk, hogy a pecsenye ne süljön le, kevés lé maradjon alatta! Amikor a hús megpuhult, a levébe egy kevés lisztet szórunk, és az illatos, tárkonyos mártást további 4-5 percig főzzük. Tálalás előtt a húst felszeleteljük, körberakjuk a párolt almával, és nyakon öntjük a mártással. Köretnek sült burgonyát kínálunk hozzá.

A zabkeksz titka

Nem székely, és nem gulyás – A székelygulyás története

kaloria 320 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink