Forrás: Petrovics György

Színpompás zöldségpástétom

  1. Nagy sikerre ítélt szilveszteri csemege lehet ez az ötletes küllemű fogás. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedem, és külön-külön félpuhára főzöm kb. 10-12 perc alatt. Néhány szép darabot mindkettőből félreteszek, a
    többit – szintén külön-külön – pépessé töröm.
  2. Előbb a karfiollal dolgozom: a karfiolpüréhez hozzáadom a tejet, majd sóval, borssal, szerecsendióval és a citromlével ízesítem.
  3. Az egyik zselatint elkészítem a csomagoláson található leírás szerint, és hozzáöntöm. Ezután a felvert tejszín felét is egyenletesen elkeverem benne. A karfiolos masszát folpackkal kibélelt, szögletes, hosszúkás formába töltöm úgy, hogy a formát ferdén megdöntöm. Beleteszem a megfelelő nagyságú, előzőleg kiválogatott, szép brokkolirózsákat – nem tévedés, a világos karfiolos pürébe a zöld zöldségfélét, ettől lesz nagyon mutatós!
  4. Ferdén megdöntve a hűtőbe teszem dermedni.
  5. A karfiolhoz hasonlóan elkészítem a brokkolipürét is: pépesítem a brokkolit, hozzáadom az elkészített másik csomag zselatint, elkeverem a felvert tejszínhab másik felét. Ezt ízesítés nélkül hagyom. Kiveszem a hűtőből a
    megdermedt karfiolpástétomot, és ráöntöm a brokkolikrémet. A zöld pürébe belenyomkodom a válogatott szép karfiolrózsákat. Visszateszem a hűtőbe, de most már egyenesen fektetve. Tálaláskor a pástétomot tálcára fordítom, a fóliát eltávolítom, esetleg még zöldséggel díszítem, és felszeletelem. Hideg mártással és barna kenyérrel kínálom.
  6. A dermedés alatt (ami két óra is lehet) elkészítem a mártást. A feldarabolt savanyú uborkát, a tisztított és
    negyedekre vágott hagymát, a joghurtot, a majonézt és a mézet turmixgépben együtt pépesítem. Hozzáadom
    a finom karikákra vágott snidlinget, sóval ízesítem, fehérborssal fűszerezem, és a mártást kis időre hűtőbe teszem.

Kacsamájpástétom birssel-sommal

Báránymájpástétom

kaloria 450 CAL
ido 270 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink