Forrás: Habik Erzsébet

Szlovén piskótatekercs

  1. A tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, valamint a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy 30 × 40 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. Ujjnyi vastag rétegben beleöntjük a piskótamasszát, majd a 170-180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A megsült piskótát tekerccsé göngyölve hűlni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: az olvasztott vajban kissé megpirítjuk a darált diót. Beletesszük a lekvárt, a reszelt citromhéjat, a rumot meg a durvára aprított csokoládét, s az egészet alaposan összekeverjük.
  3. A kihűlt piskótát kigöngyöljük, megtöltjük a töltelékkel, majd ismét összetekerjük, végül egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe, hogy szépen tudjuk szeletelni.

Meggyes-sztracsatellás piskótatekercs

Gyümölcsös tejszínes piskóta

 

 

kaloria 340 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Habik Erzsébet

Ajánlataink