Tepsis kacsacomb zöldséges szélesmetélttel

Megtisztítjuk a combokat. Bedörzsöljük sóval, őrölt fekete borssal, tört szecsuáni borssal. Beletesszük a tiszta tepsibe (nem kell zsír alá), ráöntünk körülbelül fél deci vizet. Mellé rakjuk a meghámozott, negyedekbe vágott vöröshagymát. Letakarjuk a sütőtálat, és 130-140 fokos sütőben jó két órán át sütjük.

A sütési idő kétharmadánál kivesszük, belenézünk, és ha kevés lenne alatta a zsiradék, akkor pici vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Végül levesszük róla a takarást, és 180 fokon rápirítunk a combok tetejére.

Felrakunk egy nagy fazékban sós vizet a tésztához, majd ha felforrt, beleöntjük a metéltet, és kifőzzük. Közben az összes zöldséget szükség szerint hámozzuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy jó nagy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és nagy lángon pár perc alatt roppanósra sütjük, ha majdnem kész, akkor adjuk hozzá az összevágott (összemorzsolt) bazsalikomot. Ha kész, sózzuk és borsozzuk, végül beleforgatjuk a kifőtt tésztát.

Töltött kacsacomb hagymás tört burgonyával

kaloria 750 CAL
ido 185 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.