Forrás: Pásztor Tünde

Túrógaluska leves

Először a levesbetétet készítjük el, mert a galuskamasszát egy jó ideig pihentetni kell: a túrót áttörjük és kikeverjük az egész tojásokkal. Ízlés szerint megsózzuk, beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöldjét. A búzadarával lágyan összekeverjük – ne ijedjünk meg, kicsit folyós lesz az állaga. A tálat letakarjuk, és másfél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a búzadara magába szívja a nedvességet, megdagad, hamarabb megfő és finom, puha lesz a galuskánk.

A finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon. Rátesszük a kockákra vágott pulykahúst, megsózzuk és megborsozzuk, majd rövid lében, lassú tűzön félpuhára pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott leveszöldséget, felengedjük vízzel, szükség szerint utánízesítjük, és a levest addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.

A tejszínnel elkevert liszttel besűrítjük, még egyszer kiforraljuk, végül friss tárkonnyal, a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük.

A galuskákat lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A pikáns, savanykás raguhoz levesbetétnek tálaljuk.

Zöldborsós csirkebelsőség-leves

Bajor burgonyaleves

kaloria - CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink