Túrós-mazsolás dödölle

Meghámozzuk a burgonyát, kockákra vágjuk. Beleöntjük egy fazékba, öntünk rá annyi vizet, amennyi bőven ellepi, pici sót szórunk hozzá, és addig főzzük, míg a burgonya jó puha lesz. Ekkor még tűzforrón áttörjük a levével együtt. Hozzáöntjük a lisztet, alaposan összekeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatos keverés közben addig főzzük még egy ideig, hogy minél több nedvesség elfőjön a masszából. Egy közepes tepsit kikenünk vastagon vajjal, evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát. Meglocsoljuk a maradék, olvasztott vajjal.

Összekeverjük a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a mazsolát és a reszelt citromhéjat. Egyenletesen elosztjuk a vajas dödöllén. 180 fokos sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük.

Elkészítjük az édes tejfölt: hozzákeverjük a tejfölhöz a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezt kínáljuk a langyosra hűlt dödölle mellé.

Füstölt szalonnás dödölle savanyú káposztával

kaloria - CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.