Újévi lencsesaláta

Újévi lencsesaláta

  1. A lencsét egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Sóval, babérlevéllel és citromhéjjal fűszerezzük, majd
    lefödve, kis lángon puhára főzzük, vigyázva, hogy a szemek ne főjenek szét. A levében hagyjuk kihűlni.
  2. Közben az olajat összekeverjük az ecettel, csipetnyi sóval meg a porcukorral, megborsozzuk, s hozzáöntjük a vizet. A lencsét leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és az ecetes salátaöntetbe forgatjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékonyan fölszeleteljük, és a finomra aprított metélőhagymával együtt a lencséhez adjuk. Tálalás előtt a hűtőszekrényben letakarva 2-3 órán át érleljük.

Göngyölt báránylapocka lencsével, padlizsánnal, sült paprikával

Savanyú lencse mustáros malacsülttel

Céklás-balzsamos lencse

kaloria 340 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink