A Szibériai krémes elkészítése
A BARNA TÉSZTA
- A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben legalább félórát pihentetjük, hogy reszelhető legyen. – Miután előkészítjük a fehértészta lapokat, ráreszeljük a barna tésztát.
A FEHÉR TÉSZTA
- A barna tészta előkészítése után a fehér tésztát is összegyúrjuk, majd háromfelé osztjuk, és három, tepsi méretű lapot nyújtunk belőle.
A TÉSZTALAPOK TETEJÉRE
- Miután előkészítettük a fehértészta-lapokat, mindegyiket megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk vágott dióval, majd ráreszeljük a barna tésztát. A 190-200 fokos sütőben 10-15 perc alatt egyenként megsütjük.
A KRÉMHEZ
- A tejből a liszttel és a vaníliás cukorral pudingalapot főzünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a vajat meg a porcukrot, és kikeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd megszórjuk porcukorral. Hűtőbe tesszük, hogy másnapra megpuhuljon.
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 50 perc – PIHENTETÉS: 30 perc – SÜTÉS: 15 perc/lap.