Forrás: Pásztor Tünde

Rétestésztába bújtatott újévi malacsült

Rétestésztába bújtatott újévi malacsült

  1. A malackarajt besózzuk, a borét beirdaljuk, és betesszük egy tepsibe. Öntünk alá 1 dl olajat meg 2-3 dl vizet, azután fóliával letakarva lassan megsütjük a 150-160 fokos sütőben. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és megpirítjuk a bőrét.
  2. Közben 2 evőkanálnyi olajon aranybarnára pirítjuk a cukrot. Hozzáadunk 2 fej félkarikákra szeletelt hagymát.
    Kicsit azzal is pirítjuk, majd köménnyel fűszerezzük. Rádobjuk a szálasra vágott káposztát és a meghámozott, kockákra vágott körtét. Ízlés szerint sózzuk, ecetezzük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A krumplit héjában megfőzzük. A maradék 4 hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk. Őrölt borssal,apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, hozzáadjuk a krumplit, majd villával az egészet összetörjük.
  4. A lisztből a tojással, egy csipetnyi sóval és a szódavízzel palacsintatésztát keverünk, és kiolajozott serpenyőben nagy palacsintákat sütünk. 2-3 palacsintát egymás mellé teszünk úgy, hogy félig fedjék egymást. Megszórjuk reszelt sárgarépával, gyengén megsózzuk, rátesszük a megsült malackarajt, és belegöngyöljük. A következő palacsintaalapra a párolt káposztát halmozzuk, és azt is feltekerjük, mint a rétest. A harmadik tekercsbe a hagymás tört krumpli kerül. 3-3 réteg réteslapot vizes konyharuhára egymás mellé teszünk, a lapokat megolajozzuk. Rátesszük a megtöltött palacsintákat – alulra a húsosat, mellé a krumplisat és felülre a káposztásat –, majd az egészet becsomagoljuk a tésztába. A tetejét megkenjük olajjal, a széleket meg felvert tojással, hogy sütés közben ne nyíljon szét. 180-200 fokon körülbelül 20 percig sütjük. Tálaláskor egy kis pecsenyeszaftot kínálhatunk mellé.

Kockás malacpecsenye póréhagymás lencsével

Petrezselymes malacpecsenye

kaloria 850 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.