A romantikus vacsorákról abban az esetben sem muszáj lemondani, ha az ember nem juthat el egy étterembe. A különleges estét pedig megkoronázhatja egy hangulatos koktélozás. 

5 koktél “home office”-os vacsorához 

Egy gyertyafényes vacsorával mindig jó ötlet meglepni a párod. A hangulatot pedig tovább fokozhatod egy-két jól megválasztott koktéllal.

Összeállításunkban olyan koktélok receptjeit válogattuk össze, amelyek összetevőit könnyedén beszerezheted, akár a sarki szupermarketből is. Persze nem árt, ha van otthon jégkockatartó és shaker – bár még ez utóbbi sem kell mindegyik, itt felsorolt koktél elkészítéséhez.

A finom koktélok elkészítése után pedig előfordulhat, hogy szeretnél többet megtudni erről a mesterségről. Ha így lesz, nyugodtan keresd fel a Bestmixert, az ország egyik legrégebbi és legszínvonalasabb mixersuliját. Bartender és mixer tanfolyamukon mindent megtudhatsz a koktélokról és arról, hogyan kell őket tökéletesen elkészíteni.

Most pedig lássuk a koktélokat!

Negroni

 

Fotó: Pixabay

A Negroni egy komoly koktél, főleg, ha az alkoholtartalmát nézzük – bármennyire is finom, ezt érdemes szem előtt tartani.

A legenda szerint egy grófnak, Camillo Negroninak köszönhetjük ezt az italt. Amikor ugyanis 1919-ben betért a törzshelyére, megkérte a bartendert, hogy a megszokott Americanó koktélját keverje kicsit ütősebbre. A leleményes alkalmazott pedig a szódát ginre cserélte, és ezzel megszületett a Negroni koktél.

Hozzávalók:
3 cl Campari
3 cl édes vörös vermut
3 cl gin
narancshéj

A Negroni nagy előnye, hogy még shaker sem kell hozzá. Az összetevőket – a narancs kivételével – töltsd egy hűtött keverőpohárba (ennek hiányában bármilyen nagyobb pohár megfelel). Majd összekeverés után szűrd – ideális esetben old fashioned – poharakba, illetve a bennük lévő jégkockákra, és díszítsd egy vékony narancshéjdarabbal.

Daiquiri

Fotó: Pixabay

Ez a megunhatatlan karibi csoda már a nyár ízeit csempészi az otthonodba. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:
4,5 cl fehér rum
1,5 cl cukorszirup
2,5 cl frissen facsart lime-lé

Itt már szükség lesz a shakerre: alaposan rázd össze az összetevőket, majd töltsd ki a kész koktélt előhűtött poharakba.

Dry Martini

Fotó: Pixabay

James Bond legendás itala önmagában is tökéletes hangulatot teremt. Ráadásul amennyire egyszerű, annyira finom.

Hozzávalók:
6 cl gin
2 cl száraz vermut
1 csepp citromlé vagy olajbogyó

Egy keverőpohárban keverd össze a gint, a vermutot és néhány jégkockát, majd töltsd ki a koktélt hűtött Martini koktélpoharakba. Díszítsd egy vékony csík citromhéjjal vagy olajbogyóval.

Mojito

Fotó: Pixabay

Ez újabb koktél a Karib-térségből. A Mojito ízig-vérig kubai koktél, az 1900-as évek elejéig ez volt Kuba nemzeti itala. A fehér rum jelenti az alapját, ami a lime-lével és a cukorral tökéletes kompozíciót alkot. Az i-re a pontot pedig a mentalevelek teszik fel.

Összetevői:
4 cl fehér kubai rum
3 cl frissen facsart lime-lé
6 db mentalevél
2 teáskanál kristálycukor
szóda

Először alaposan keverd össze a mentaleveleket a lime-lével és a cukorral. Ha ez megvan, jöhet a szóda, és egy utolsó keverés.

Aperol Spritz

Fotó: Pixabay

Ha a Negronit kedveled, garantált, hogy az Aperol Spritz is ízleni fog. Ez a koktél is egy valódi nyári ital, ami nem véletlenül lett annyira népszerű az utóbbi egy-két évben.

Hozzávalói:
9 cl prosecco
6 cl Aperol
3 cl szóda
jégkocka
narancsszelet vagy -karika és/vagy olajbogyó

A borospoharakba tegyél jégkockákat, erre öntsd az Aperolt és a proseccót, végül a szódát. Keverés után jöhet a narancskarika vagy az olajbogyó díszítésnek. Érdemes óvatosan keverni, hogy minél több szénsav maradjon benne.

Bármelyiket is válaszd a felsorolt koktélok közül, garantáltak a finom ízek és a pompás hangulat!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.